Tänkte att det börjar vara på tiden att jag ger ifrån mig någon form av livstecken!
Vet inte allt mest vad som hänt sedan sista gången jag skrev så jag får försöka sammanfatta så gott det går!

Vi har målat om brorsans hus, och det blev kalasfint! Vi jobbade på bra allihop, synd bara det blev slut vitfärg där på slutet. Kändes så hemskt att lämna det mesta av fönstermålningen åt dem eftersom det är ett "pillgöra" som jag inte har något emot att göra! Börjar dock vara lite less på målning eftersom jag målat så mycket hemma hos mor och far!

Har även lyckats få en hälsporre under vänster häl! Vet inte riktigt hur men gissar på att jag använt fel skor samt överbelastat hälen när jag sått och målat så mycket! Ont som rackarn har jag haft nu i 2 veckor! Haltar som en gammal gumma!


Aj, aj med en "pigg" under hälen!
Läste att det kunde ta någon månad innan det helt har läkt!! Någon månad! *suck*

Sen förra helgen blev det en tripp till Ume för att hälsa på J&S! Vi hade en mycket trevlig lördagskväll med hemmagjorda grillade hamburgare *MUMS*, film och sist men inte minst FORTET! På Megazone finns det något som kallas för Arosfortet! Huuur kul som helst var det! Det är ungefär som fångarna på fortet och man går in i olika celler och ska lösa olika problem m.m! I vissa celler krävs mer fysisk styrka och i andra krävs det teknik och i vissa taktik! Vi var 4 st på samma lag och det kändes väldigt lämpligt =) Om du nångång har vägarna förbi Ume så måste du testa detta =)
Klicka HÄR för en länk dit!

Vi återvände hemåt på söndagseftermiddagen! Innan hemresan åkte vi iväg till den nya kedjan Mediamarkt som öppnat där! Det fanns mycket fint som man skulle vilja ha! Och vad är vistelse i Ume utan besök på någon fiskaffärer? *hehe* Vi besökte därmed djurmagazinet och inhandlade 3 nya fiskar =)


Det blev 2 st av denna som kallas för prinsessan av burundi!

Vi köpte även en sån här..

...så kallad Haplochromis Nyereri.
Dock är våran inte riktigt sådär stor eller färggrann, men han ska bli det så småningom =)

Annars så jag har hela denna veckat jobbat hemma hos mor och far! Har med hjälp av pappsen målat klart alla källarfönster *tack och lov att det är gjort*. Sen har jag hunnit måla stora delar av lekstugan, så nu börjar den se riktigt fin ut! Det är bara dörren som det fattas en vända på!

Idag (torsdag) har varit en spännande dag.
Min kära älskling har åkt iväg till Gbg för jobbets del. Han skulle flyga imorse, först till Sthlm och sen vidare till Gbg. Det var nervöst både för mig och han eftersom det ju i princip var storm i morse =/ Tror det blåste 9,5 sekundmeter ca, men planet lyfte som planerat. Så han tog sig säkert ner till Gbg tack och lov! Imorgonkväll kommer min plutt hem igen =) Imorse när jag vaknat, klätt mig och ätit frukost tog jag kissen med mig och åkte hem till mor och far och arbetade, samt för att ta hand om mamma. Hon har nämligen opererat in en pacemaker idag (vilket var nästa orosmoment för dagen)! Detta eftersom hon lidit väldigt mkt av förmaksflimmer samt att hon har en puls på ca 40 hela dagarna, så jag hoppas verkligen att denna ska hjälpa henne!

Nu sitter jag här med en katt över tangentbordet och kikar ut genom fönstret på en klarblå himmel! Vinden har även den avtagit *skönt*! Verkar ju ska bli riktigt kalasväder i helgen =) Det är ju morsdag på söndag, glöm nu inte de! Så det blir nog till att sno ihop en tårta till lilla mamma =) Sen ska vi säkert en sväng förbi "svärmor" och gratta henne också =) Ska iofs kanske först höra vad de har för planer =)

Hursomhaver! Nu ska jag gå och titta till mamma och såret som inte riktigt ville sluta blöda!
Ha de gott allesammans =)
Kram
H

Nu känner jag att det börjar bli långt mellan inläggen tyvärr! Dock har jag den senaste veckan inte mått bra, därav inga inlägg! Nu börjar det dock vara hopp om liv, även om det inte kändes så i helgen!

Torsdag förra veckan spenderades hemma hos mor och far och jag målade fönster! Det går sakta men säkert framåt! Det var även denna eftermiddag jag började må dåligt =/ Det mystiska är att det är bara jag, mamma och brorsan som mått dåligt och vi har inte smittat några andra verkar det som om!

Fredagen spenderades hemma vilandes i soffan, senare på kvällen (efter sambon kommit hem från jobbet) så åkte vi ut till stugan vid havet där "svärföräldrarna" bjöd på en god kycklingmiddag! Dock har jag inte haft någon som helst matlust de senaste 4 dagarna, men jag försökte äta så gott jag kunde! Resonerade som så att "äta bör man, annars dör man"!

Vi hade även med oss Sussi till stugan så vi sov allihop över där! Det var bra att Sussi fick busa av sig lite med Gaston, samt vara ute i sele en stund, vilket hon inte verkade avsky lika mycket som förut i alla fall!

Vi fick föressten även med oss en tavla från stugan på min älskling,
då "svärföräldrarna" hade två likadana foton!


Visst är min älskling fin =)?
Han är på väg för att leta mask inför kommande fiske!
Ja, fiskat har han gjort hela livet!

Vi åkte hemåt mitt på dagen på lördag! Sen runt 16 var det dags att åka hem till min mor och far för lite grillmiddag och för att träffa hela familjen! Roligt att ha alla samlade, men även denna dag var jag inte alls fräsch (döljde det så gott det gick)! Jag var nästan sämre denna dag än fredag! Åt inte speciellt mycket av den trots allt goda grillade maten! Senare på kvällen kikade vi på eurovision song contest! Vi såg igenom alla bidrag för att sedan åka hem innan röstningen påbörjades! Sambon skulle nämligen upp och jobba dagen därpå (mm, jag vet, jobba en söndag, trist)! Men men, vad gör man! Så vi såg röstningen hemma i soffan och Alexander Rybak lyckades ju vinna, han var ju trots allt förhandstippad. Trodde dock inte han skulle vinna, men det var ju roligt för honom =)
Och låten är ju trots allt väldigt trallvänlig!

Söndagen spenderade jag hemma och började må lite bättre faktiskt! Jag kunde till och med uträtta lite här hemma då jag tvättade undan en HEL massa tvätt, stökade undan och diskade! Igårkväll kände jag mig allmänt slut och nere så det blev inte så många knop. Vi gick dock ut på en kvällspromenad i solen!

Idag har jag inte heller hunnit göra så jättemycket ännu förutom att vika undan all den rena tvätten! Ska snart ta mig i kragen och fara på ica och handla lite! Imorgon bär det förmodligen av hem till paranteserna igen, och "kristihimm"- helgen ska spenderas hos bror och svägerska med penseln i högsta hugg, då vi ska måla om deras hus!

Nu börjar jag känna att det blev ett lite väl långt inlägg men men =)
Nu har ni då fått en uppdatering i alla fall!

Ha de gott!
Kram från mig och lillskruttan =)


Vet inte varför, men hon älskar att ligga på rygg
och alla andra konstiga vägar =)

Ja =) Då var det onsdag!

Denna vecka känns som en rätt bra vecka faktiskt!

I måndags var jag hemma och påtade på! Bakade lite kakor (kika in på Sugar&Spice) och försökte sätta upp en väggdekor jag köpt på Coop bygg! Vilket jag fann svårare än jag trodde de skulle vara! Det var inte svårt att sätta upp, men att få de snyggt var svårt!


Va tycks? Är inte riktigt nöjd själv, men de går ju lätt att flytta =)

Igår (tisdag) åkte jag hem till mor och far för att arbeta lite! Städade färdigt de köksskåpar och lådor som var kvar så nu är hela köket städat =) Känns skönt! Hittade ju även en fin vas som jag fick ta hem =)



Turkos och brun =) Jag tyckte den var fräck i alla fall,
och mamma tyckte att det var den fulaste vasen hon ägde =P haha!
Så nu står den i min mörkbruna bokhylla och är så fin =)

Sen blev det till att börja måla deras källarfönster! De har nämligen inte målats om sedan huset målades om (vilket är mååånga år sedan) Så huset är vitt med röda knutar medan fönsterna är brunlaserade! Så nu blir även dem vita och fina =) Men det tar tiiiiid! Eftersom det är 2 glasfönster vilket innebär att man måste måla 4 sidor per fönster. Först blir det till att måla med en liten pensel närmast fönstret och sen en större pensel för resten! Dessutom måste vi måla 2 varv då det inte täckte med 1! Målade en stund på förmiddagen och sen fram till drygt 16.00 sen blev det att åka hemåt med bussen 16.30! Idag känns det i kroppen måste jag säga! Ska försöka ta några före och efterbilder sen =) För skillnad blir det!!

Igårkväll slappade vi mest hela kvällen i soffan! Eller min sambo var duktig och for och tränade =) Sen blev det erovision song contest för hela slanten! Synd bara att ljudet lät så dåligt! Man hörde ju knappt Malena, man hörde nästan bara bakgrundssångarna =/ Men hon gick ju vidare till final ändå =) Så de tycker jag verkligen var roligt!

Idag vaknade jag med något värk i armar och skulderblad samt lite i ryggen! Men det är ett gott ont, ungefär som träningsvärk =) Idag har jag hunnit på stan med mor och far en sväng, och har hunnit köpa ett nagellack =) Tänkte gå på kicks, men sen insåg jag att kusinen jobbar ju faktiskt på Make-up store, så de fick bli där jag handlade =)


Nu ska de bli rosa =)
Insåg att jag bara hade beiga färger och svart,
så nu ska det bli en färgklick i tillvaron!

Nu ska jag hoppa vidare!
Ha de gott!
Kram

Hittade denna utmaning på Stinas blogg och tyckte den verkade skoj =)

Utmaningen lyder såhär:
  1. Ta fram din mobil.
  2. Gå till inkorgen!
  3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
  4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
  5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
  6. Utmana ett par personer (alla som vill!)

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
     -Tjo! Okej, de va ju bra iaf!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
     - Halloj, låter som vi har många goda middagar att vänta :)!


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

     - Men du, de va fan inte dåligt!


4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?

     - Ni hörs ju ha det riktigt bra!


5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

     - Välkommen till KappAhl-dagar!


6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

     - Hej! Jag har köpt "Vår Kokbok" åt dig på bokrean!


7. Vad vill du höra mest av allt?

     - Hej sötnos!

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
     - Hej! Har du något planerat från torsdag till söndag?

Hoppas du antar utmaningen då jag tyckte den var riktigt skoj =)!

Ha de gott!
Kram


Ja, då var ännu en helg över! Tycker dom går alldelens för fort! Är riktigt tråkigt att vara hemma själv på veckorna, brukar dock vara rätt duktig på att ta för mig saker att göra! Ska exempelvis i veckan fara hem till mor och far igen och jobba!

Stora delar av lördagen spenderades på vårmässan! Efter denna åkte vi hemåt igen för att förbereda grillmiddagen, dvs. marinera kött och göra iordning sallad m.m. Vi åkte ut med Henke och Tess runt 16 och sen blev det grillning, fika, robinson och film =) En ritkigt mysig kväll må jag säga! Mysfaktorn var på topp och den blev ju inte sämre med tanke på den öppna spisen =)

Här kommer det två bilder!


Mmmmm,kött  =)!!


Är så mysigt med öppenspis =)!

På söndagen blev det en sovmorron till 10.30 *skönt* sen blev det upp och käka frukost! På eftermiddagen blev det till att fika på stan med H&T och sen köpte "svärföräldrarna" en grillplats i trä (grillbord med 3 bänkar), så då hjälpte vi dem att köra detta ut till stugan! Efter detta var hungern stor och vi for och åt på Olearys! Det blev en burgare med pommes för min del! Jag åt upp allt, och det kändes efteråt kan jag lova! Åt inte någonting mer under hela kvällen och jag var inte ens hungrig till frukost =O!! Jag som alltid är hungrig till frukost =) Jaja =)!

Jag har då haft en jättebra helg =) Hur har din varit?

Nu sitter jag och knepar och knåpar på datorn utan att bli nöjd *suck* men men, allting ska ju inte gå bra! Nä nu ska jag gå och pussa upp katten =)

Ha de gott!
Kram
H


Ja, det tog låång tid, men nu äntligen har jag lyckats hitta en ram för att sätta in en av de två fina målningarna jag fick av min goda vän Stina =) Jättefina båda två! Har försökt hitta någon bra plats att sätta dom på och då insåg jag att denna skulle passa otroligt bra i hallen =) Färgerna matchade varandra och likaså gjorde den nya hallspegeln och ramen =)

Här har ni en (delvis) bild av vår hall med målningen till vänster =)



och här har vi en lite mer närbild på tavlan =)



Visst är den fin =))??!
 
Nu har vi precis varit på vårmässan och sprungit runt några timmar! Först åkte vi dit med "A" för att vara med på ett  godisregn och kika runt lite! Vi köpte även en grillad korv, festis och varma chips också =) Senare hämtade min bror upp henne och de åkte vidare för att uträtta lite ärenden! Vi gick då in på mässan igen med Henke och Tess! Vi snurrade runt och köpte lite rökt fläskfilé *gott gott*, gubben min köpte lite fiskegrejs, munkar, m.m! Sen blev det en sväng på ICA för att handla lite kött då tanken var att vi skulle fara ut och grilla i sambons föräldrars stuga vid havet! Nä, nu ska jag kila vidare, hoppas du får en fin lördagskväll =)

Kram!


Ja, då var de fredag =)

Gårdagen spenderade jag hemma hos mor och far hela dagen och städade ur deras köksskåpar! Plockade ut allt som fanns där inne skurade ur, och ställde tillbaka =) Dock blev det en hel del som skulle slängas samt ner i källaren, så det blev betydligt bättre om plats i skåparna! Framförallt i den så kallade "plastskåpen". Det kändes som att det var 20 lock för mycket som saknade burkar, så där blev det en dryg icakasse av plastburkar/lock m.m som fick åka! Fick även önska vad jag ville ha för mat, och framförallt få chansen att välja något att äta som inte min sambo gillar =) Ni kommer tycka jag är knäpp, men jag valde pölsa med potatis och rödbetor! Gott gott =)!

Senare på kvällen åkte vi till min bror och firade honom då han fyllde år =) Trevligt sällskap och gott fika!
Idag ska jag och sambon få sovfrämmande i form av min brorsdotter A =) Då föräldrarna blivit bortbjudna på middag m.m! Frågade henne igår vad hon ville äta till middag och hon valde tacos =) Precis som jag hade tänkt föreslå! Vi får väl se hur det blir med tv tablån för ikväll =) Det blev ju nämligen så att Sverige tog sig vidare till semifinal igår och möter ikväll Kanada, och matchen visas ju som nog alla vet ikväll klockan 20.00 av alla tider! Vi hade ju tänkt se Så ska det låta och Talang! Vi får väl zappa mellan kanske =)?

Sen på lördag är det vårmässan som gäller! Vi har köpt billiga biljetter, så de blir skoj! Ska snurra runt en stund med Henke och Tess!

Gjorde precis ett test på nätet där man ska avgöra bland 20 personer, vilka som har ett genuint leende och ett "fake:at"! Testa vettja, det var rätt skoj =) Jag fick 15 av 20 rätt i alla fall! Klicka HÄR!  Svara bara på de 2 första frågorna och klicka på next! Sen är det bara att klicka på playknappen för att se leendena!

Nä, nu ska jag kila ut med soporna, fara iväg med lite insamling och handla lite mat inför helgen!

Jo, förssten! Visst har ni hört att Norge är favorittippat i årets eurovision songcontest =)? Det var ju lite roligt! Här kommer ett klipp med låten "Fairytale" av norska Alexander Rybak! Dom säger ju att han inte har den absolut bästa sångrösten men han har ju en utstrålning så det räcker och blir över =)


(Klicka på HQ knappen till höger för att få en bättre kvalite på klippet) =)
Nå va tycker ni om låten =)?

Hoppas allt är bra med er =)
Ha de gott!
Kram

Jag har verkligen ingen som helst koll på vilken vecka det är?
 Så jag blev helt enkelt tvungen att kolla upp saken, och det var vecka!

Ja, förra helgen var vi ju som ni såg i tidigare inläggen i fjällen och fick en hel massa fisk och färg på ansiktet =)! På söndagen stökade vi ur husbilen något-så-när, så fick stackars pappa ta hand om resten! Vi väntade nämligen fikafrämmande på eftermiddagen bestående av claes kusin och hennes familj =) De hade nämligen inte hälsat på oss i lägenheten ännu!

Även hans faster dök upp och sambons föräldrar svängde förbi en kortare sväng =) Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag, och vi skickade med samtliga en påse röding hem, vilket uppskattades=) Senare på kvällen blev det movietime med Henke och Tess som svängde förbi! Vi gick en liten promeknix innan det blev film =) "The tale of desperaux" såg vi! En animerad film som var helt okej! Var dock rätt trött innan filmen var slut!

Mån-tis i veckan har bestått av städning, tvättning, en sväng på stan med mamma och pappa, bakning m.m! Har precis gjort färdigt mina "Enkla wienerbröd"



Receptet och fler bilder hittar ni på min andra blogg = HÄR

Imorgon ska jag åka hem till mor och fara och hjälpa dem med lite smått och gott! Ska nog kanske kratta lite, annars ska jag måla källarfönstrena vita! Sen på kvällen blir det att åka till min bror och fira honom, då han fyller år =)!

Sen fre-lör ska vi ha min brorsdotter A på sova-över-besök igen då föräldrarna ska iväg på middag! och på lördagen ska vi gå på vårmässan här i stan =) Blir trevligt!

Nu ska jag kila vidare och packetera bullarna!
Ha de gott!
Kram
Mee

Ja, då var vi hemkomna från fjällen =) Det blev faktiskt ½ dag kortare än vi tänkte! Planen var ju att åka hem idag mitt på dagen, men vi drog iväg hemåt redan igårkväll! Detta med tanke på att vi alla var bruna som pepparkaksgubbar (nästintill vidbrända) och att vi fått mycket fisk! =D ..Och med mycket fisk menar jag 112 stycken (plus några vi släppte tillbaka)!

När vi kom upp på fredagsförmiddagen blev det till att köpa fiskekort samt maggot inför det kommande fisket =) Därefter styrde vi kosan något mer norrut för att parkera husbilen samt att därefter snabbt dra ut på isen =)

Resan i korta drag:
Fredag = Ut och fiska några timmar, äta middag, se "så ska det låta", spela yatzy och sen sova!
Lördag = Vakna, frukost, fiska några timmar, lunch, fiska igen, middag. Sen blev det till att packa ihop och åka iväg =)

Här kommer bilder från resan!

 
Fint väder hade vi konstant! Sällan ett moln på himlen! Och fin fisk fick vi också!

 
Pappsen och sambon steker fläsk och pannkaka, och jag poserar med en röding =)

 
Den stora sprängda klippan på andra sidan vägen..och meeeer maat =)
 
Här lagas det souvas på muurrikan =) och till höger är det fikapaus på isen!

 
En trippel med röding för gubben min =) 2 ggr i rad dessutom! ..och Puss!


Ja, halvfylld frysbag med fisk (dock även is),
men innan slutet var hela fylld =)

Kan lova att vi har haft 2 helt underbara dagar uppe till fjälls, rena rama paradiset!
Nu ska jag kila vidare! Hoppas allt är bra med er alla =)
Kram!

RSS 2.0