Ja, vi har ju nu sedan några månader tillbaka spanat på lite olika bilar och nu är det nog bestämt =) Vi har hittat bilen vi ska köpa =) Den är nere i sthlm, så på fredagsmorgonen åker vi flyg ner till huvudstaden och hämtar den =) Vi ska även passa på att hälsa på sambons syster med familj *skoj*! Vi har ju inte hunnit hälsa på dom i nya radhuset dom köpt, så de blir trevligt!

Hoppas vi hinner kila runt lite på stan också på fredagen! Sen blir det nog till att starta någorlunda tidigt hemåt på lördagen! Hoppas det kommer gå bra att köra upp genom landet! Såg att det skulle vara varmt som attsingen! Men då kommer vi ju i alla fall ha AC =) Hehe!

Idag har ju inte vädret varit något att klaga över =) Och imorgon skulle det visst också vara varmt! Då jobbar jag eftermiddag, så man hinner kanske njuta av solen en stund på förmiddan =)

Ikväll ska jag och sambon fara på bio =) Vi ska se "The Proposal" med Sandra Bullock i huvudrollen =) *Fortfarande en stooorfavorit bland skådespelare*! Tycker hon är otroligt duktig!



Igår var det ju allsång på skansen =) Måste ändå säga att det var riktigt bra =) Efter detta var det ju dags för "Morden i midsomer", lyckades dock somna innan slutet (som vanligt)! Fattar inte varför jag ska lyckas somna, eftersom jag tycker att det är bra =)

Dagen till ära har jag och min älskling varit tillsammans i 4 år och 9 månader =)! Vi går raskt mot 5 år! Helt galet =) Sen firar även sambons mormor och morfar krondiamantbröllop idag! Dom har varit gifta i 65 år =) Det är inte illa de!

 Nä, nu ska jag gå och äta upp jordgubbarna vi hade kvar sedan igår *mums*!
Inte illa att man har en så snäll sambo som låter mig äta upp de sista!

Ha de gott så hörs vi =)
Kram / H

Ja, i helgen känns det inte som att jag gjort något annat än att jobba, jobba, jobba!
Dock har jag och min söta sambo försökt hitta på saker de få stunder jag inte jobbade!

På midsommarafton for iväg mitt på dagen och fikade i stan innan jag började kl 14, så de var mysigt! På lördagen hade jag en så kallad delad tur (07.00-12.00, 16.30-21.30)! Men jag hann under de 4½ timmarna jag var ledig åka hem till mor och far och träffa syster med flera =) Det var mycket trevligt, även om det blev en kort träff! När jag slutade på kvällen och åkte hem hade vi besök av sambons kompisar M&J, trevligt trevligt =)

Söndagen bestod av kvällsjobb så innan jag skulle iväg på jobbet tog vi oss en prommenad och passade på att mata änderna. Vi köpte oss även en glass och satt oss på en bänk vid älven och njöt av solen =)

När man jobbat 7 dagar av 8 börjar man vara lite smått less! Dock kan man väl inte säga att det har varit en hemsk helg, vi har haft det riktigt skapligt på jobbet! Många patienter, men vi har ändå inte sprungit häcken av oss!

Idag, tisdag, är jag ledig och även imorgon *skönt*! Denna dag har jag rännt runt på stan med mor och far medan dem uträttat lite ärenden =) För mig blev det inte mycket handlat, förutom ett par trosor från "Pierre Robert". Tycker de verkar bra, men dom var dyra, så vi provar med ett par först få se =) 
 


Vi var även en sväng på Ica Maxi och där hittade jag
"Ahlgrens husvagnar" *Asg* Blev tvungen att köpa en påse =)



Hur söta var inte dom =) ?  "Begränsad utgåva med fruxo-fruktsmaker" =)
Dom smakar kanske som dom vanliga, men jag tyckte att dom var fräna =)

Nu är det dags att börja med maten! Vet dock inte vad jag ska laga!
Kanske ska spotta upp mig och göra våfflor! Jaja, ni må ha de gott så hörs vi =)

Kram / En trött Helle

Trött det är vad jag är! Idag har jag sprungit runt som en toka.
Det har varit en hel del på jobbet att göra! Måtte bara midsommarhelgen gå bra då jag börjar gå själv!

På söndagen var jag ju duktig och gjorde en matlista för veckan, som ser ut såhär:

Måndag = Delikatessköttbullar, makaroner och grönsaker
Tisdag = Sambal oelek kyckling, kokt potatis och skivad tomat
Onsdag = Piroger med sallad och creme fraisch
Torsdag = Kryddig korvstroganoff med ris
Fredag = Chorizo- och böngryta

Var även iväg och handlade det som behövdes!
Vi såg reklam om en ny marabou choklad som var en säsongsnyhet =)
Marabou sommar med jordgubbar=) (limited edition) Måste provas!



Den var riktigt god faktiskt =) Ganska söt, men god! Klart värd att köpas =)

Sedan igårkväll var vi hem till "svärföräldrarna" och firade att svärmor fyllde år =)
Det bjöds på fika och en god gräddtårta med hallon och vindruvor *gott gott*! Hon fick presentkort och blommor av oss =)
En trevlig kväll var det!

Vi är ju även på biljakt just nu eftersom vi inte vet hur länge våran nuvarande bil vill vara med =P. Det lutar väl just nu åt en Saab Vector, men man må ju vara öppen för fler förslag! Skulle vara bra om man hittar en bil som är fin, inte gått så himla långt och även låg på en vetting peng nu när vi inte är stenrika precis! Tänk vad pengar underlättar ibland!

Såg att det skulle vara skapligt väder nu på torsdag iaf, då har jag min enda lediga dag för veckan, så de var ju bra =) Jobbar fredag, lördag, söndag och måndag! Sen blir det ledighet tisdag och onsdag =) och då skulle de också vara bra väder, så tur för mig =)*tihi*! Hoppas dom inte får för sig att ändra alltför mycket i prognoserna bara!

Nä nu ska jag gå och sova i soffan!
Kram

Nu var det nog allt en vecka sedan sist jag uppdaterade bloggen!

Har nu gjort min första inskolningsvecka på jobbet! Är gode slut både fysiskt och psykiskt! Har sprungit runt som en annan galning, men tack och lov känns det ändå som att kunskaperna återvänder rätt snabbt! Har ju inte jobbat som sjuksköterska på typ 8 månader så!

Har i princip somnat på soffan varje dag efter man ätit middag =P Men jag har nog delvis insett vad som är problemet! Jag går inte och lägger mig i tid! Lägger mig alltid för sent! Men jag vill gärna vara uppe på kvällarna, det är ju dom som är mysigast!

Igår var det lugna puckar efter en tung arbetsvecka! När vi skulle gå och lägga oss igår kände jag ett enormt sug efter muffins!! Idag på morgonen bakade jag och sambon amerikanska blåbärsmuffins *JUM JUM*! Lägger ut receptet på min receptblogg inom kort! Senare på dagen for vi ut till stugan och arbetat mer på dammbygget (jag högg en del ved) . Vi la idag ut dammduken och började fylla med vatten! Tror det kommer bli jättefint när allt är färdigt =)

Vid middagstid var det dags att åka till brorsan med familj för lite grillmiddag *gott gott*! Vi fick även en mycket god paj med björnbär och jordgubbar! Brorsan och hans fru är ute och roar sig så vi sköter barnen =) Nattade den lilla tjejen vid 19.30 och den äldre vid 21.30, så nu sitter jag vid datorn och kikar runt lite! Claes kompis Ola har kommit hit och dom har gått ner till ån för att prova fiskelyckan! Ska väl göra lite fika till dom på ett tag *mera blåbärsmuffins* =)

I övrigt är läget någorlunda under kontroll! Är dock slut! Har inskolning i 3 dagar till, sen är jag en ensam fågel!
Känns därför lite tungt att jobba till helgen = midsommarhelgen =/ eftersom vi är lite folk + att det är första gången man jobbar själv, men det blir ju bra pengar!

Nu ska jag kila ner på nedervåningen en stund och slöa i soffan!
Ha de gott alla!
Kram

Idag har jag varit på "Pre-inskolning". Min riktiga inskolning börjar egentligen på måndag men avd. chefen erbjöd mig att komma även nångångång denna vecka eftersom inskolningen skulle bli förkortad något =/ Har därför varit där idag mellan 07.00-13.00 och allt gick bra! Är ju på en ny avd. denna sommar men den påminde en hel del om den jag var på förra sommaren!

Just nu sitter jag och lattjar med bloggen lite! Är spyless på min gamla design så jag ska nog göra om den inom kort! Ska be sambon installera photoshop igen så kanske man kan knåpa ihop nåt snyggt! Dock blir man ju själv aldrig nöjd! Lyssnar även just nu på Tennisen (Robin Söderling vs. Fernando Gonzales) *spännande*. Robin höll ju på att ta hem hela matchen, men sen tappade han =/ Så nu hoppas vi att han vänder igen och vinner semin =) Skulle ju vara helt underbart om han gick till final!

Försökte ta kort på en av våra frontosor (en fisk) =) Lättare sagt än gjort!

Massor med bubblor är det även på bilden eftersom han simmade just bland luftbubblorna från ytterfiltret =)
Försökte ta kort på de nya fiskarna, men de ville inte alls vara med =)!

Föressten så har min fina orkidé som jag fick när jag tog examen har börjat skjuta nytt =) *jippie*
Trodde jag tagit död på den! Men icket =)



Nu ska jag kila vidare! Hoppas du får en fin helg!
Jag ska försöka njuta mycket av min sista hellediga helg!
Ha de!
Kram

Ja, detta är min sista lediga vecka för heeeeeeela sommaren....och då menar jag hela! Den dag jag får "semester" är från och med den 31 augusti, om det nu inte blir något fortsatt arbete! Just nu känns det vääldigt motigt eftersom ALLA får ha semester i sommar utom jag (iaf bland släkt/vänner m.m)! Det är klart att inte alla har semester men det känns så! Har inte riktigt kunnat slappna av denna vecka då man ständigt tänker på att man ska börja jobba!

Jag ska fara iväg upp dit en sväng imorron iaf på förmiddagen för att spana runt lokalen lite och träffa lite arbetskamrater, och se hur många nya/gamla det är sedan förra sommaren!

I tisdags var jag iväg till mor och far igen och arbetade igen! Jag och pappsen målade nästintill klart lekstugan samt drog på hela potatislandet! Det kändes faktiskt i både armar och ben efteråt då jag agerade häst =).. och drog plogen!
Vi hann även se lite tennis då Robin Söderling vann kvartsfinalen överlägset *jippie*! Så nu väntar semifinal imorgon *spännande*!

Onsdagen spenderades med mor och far på stan! Vi uträttade ärenden och åt en god lunch =) Har även lånat hem så kallade MBT-skor som jag ska provgå i inomhus för att se om det är något för mig! Alla som använder dom säger att man inte vill använda några andra skor när man vant sig vid dessa!
Såhär ser skorna jag lånat hem ut!

Idag har jag pysslat på här hemma! Har varit och handlat eftersom kylen var helt tom! Sen har jag varit iväg med 3 sprängfyllda påsar till insamlingen! Har även städat upp lite i badrummet (bytt kattsand, tvättat av kaklet vid kattlådan, skurat ur handfatet och toan m.m). Har även diskat undan!

Nä, nu har jag huvudvärk så hujja =/
Nu blire att sätta sig i soffan en stund innan john blund kommer!
Ha de gott!

Några små frågor!

Vad har ni för namn?
Helena & Claes
Hur träffades ni? Via nätet, på en community som heter smurfa =)
Hur länge har ni varit tillsammans? 4 år, 8 månader och 10 dagar!
Är ni förlovade? Nope, inte än, men det lär nog bli hoppas jag!
Bor ni ihop? Absolut, sedan drygt 3 år tillbaka. Vi bor med vår söta norska skogskatt och våra fina akvariefiskar!
Har ni barn? Nej
Har båda körkort? Jepp, det har vi!
Isåfall, vem kör bäst? Skulle nog gissa på att Claes är bättre på att köra eftersom han haft körkortet längre, och att han kör oftare än jag!
Kommer du ihåg er första kyss? Det gör jag absolut =)!
Vem sa "Jag älskar dig" först? Det roliga var att vi diskuterade denna fråga så sent som denna vecka, och vi kom fram till att det var jag =) Men han hade visst planerat att säga det samma kväll! But I beat him to it *moahaha*! ;)
Vem är äldst? Claes med sina 23 år på nacken.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är Lejon och Claes är skytt.
Vem fyller först på året? Jag fyller först!
Vem är längst? Min älskling är längst med sina ca 187 cm.
Vem sjunger bäst? Hehe, både jag och sambon kom överens om att jag måste ta åt mig den äran!
Håller ni i handen på stan? Jarå, oftast!
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej, det gjorde vi inte! Vi hade bara pratat lite på "smurfa" men mestadels via MSN, sen bestod första träffen av en tripp till bowlingkompaniet.
Har ni någon speciell låt? Hmm, skulle nog vara "The Homeless - Ohh girl" som han skickade till mig innan vi blev tillsammans! En jättegullig "rap-låt"!
Har ni varit utomlands tillammans? Ja, det har vi! Vi åkte iväg i höstas till Bulgarien. Helt underbart var det =)
Vilket är ert bästa minne? Bra fråga! Dagen vi blev tillsammans =)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Myser i soffan och ser nåton serie oftast!
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Självklart =)
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Sådär, ca 4 mil!
Blir du eller din partner lätt svartsjuk? Tror att vi är lika på den fronten! Ingen av oss är speciellt svartsjuk, men kanske en gnutta ändå ;)
Brukar ni bråka? Nej, inte ofta i alla fall. Mest över mindre saker!
Ringer eller SMS:ar ni mest? Både och! Jag skickar nog mer sms och han ringer mer =) Men det är nog ganska lika!
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Jadu, jag tycker mycket om hans överkropp! Men gillar ju hela han, utsida som in.
Brukar nån av er prata i sömnen? Jodå! Vi båda pratar lite nu och då =)!

Nu blire natten för oss =)
Gonatt allihop!
Kram

Ja, i helgen har vi minst sagt haft fullt upp (igen)! =)
Min älskling var ju nere i Gbg tors-fre och återkom hem ca 21.30 på fredagskvällen! Själv var jag ju som sagt hemma hos mor och far! Det var ju inte illa det! Hann ju även spela en del piano *skoj*!! skulle vilja ha i lägenheten, men nångång ska det väl bli ett piano =)  När älsklingen min kom hem så blev det bara en myskväll i soffan med lite jordgubb- och rabarberpaj med vaniljsås *gott*! Vi kröp ner i soffan med täcket och jag somnade som en klubbad direkt medan gubben min fortsatt och såg klart filmen vi börjat se!

På lördagen drog vi iväg en snabbsväng på stan! Sen blev det över lite paj från gårdagen så vi tog oss varsin assiett och gjorde lite gott presskaffe och satt oss på altanen och njöt i solen =) Efter detta var det dags att lägga ihop tårtan inför morsdag =)


Senare på kvällen åkte vi ut till "svärfars" stuga igen till havet för lite grillning =) Jag och Classe åkte iväg med en kompis till han och hans tjej =) (E&S) Senare på kvällen dök även en till polare upp, Ola! Vi åt mycket god mat, samt jättegoda jordgubbar och chilicheesedoodlez =) Mums filibabba! Vi spelade även TP (Trivial Pursiut) och jag och älsklingen vann =) Dock fick vi riktigt lätta och bra frågor! Sen spelades det även "Med andra ord", där mitt lag vann båda gångerna! Jag och "S" konstaterade att tjejerna bäst ;)!

Vi återvände runt midnatt och då kom Ola med förslaget att dra iväg och grilla korv nånstans! Sagt och gjort så åkte vi tre iväg till ett ställe bredvid älven och spenderade en timma eller två där =) Gott och trevligt, så vid 03.00 landade huvudet mycket trött men nöjt på kudden!

Upp strax före 09.00 på söndagen för att dekorera morsdagstårtan eftersom vi skulle hem till min mor på förmiddagen =) Dumt nog tog jag inte kort på den när den var färdig (den blev dock inte speciellt vacker men)! Provade något nytt denna gång =) Såg nämligen att det börjat finnas chokladtårtbottnar. Köpte därför ett vanligt paket och ett med choklad och gjorde en "randig tårta" =) Dvs, varannat lager ljust och varannat mörkt! Dock blev det bara 4 våningar, jag tänkte att 6 våningar lät lite häftigt =P Här kommer en bild på en icke-färdig tårta! Ska be mamma skicka någon bild som vi tog just innan vi åt den! Mamsen fick även lite lyxchokladpraliner och blommor =)


Blev rätt läckert när man skar i tårtan eftersom den blev randig =) Vi stannade hos mor till mitt på dagen, men då var det dags att åka hemåt igen eftersom sambon skulle måsta jobba =/ På mordag och allt *ingen ordning* Men sen innan 17.00 var han hemma igen och då blev vi utbjudna på middag av "svärföräldrarna"=). Jättegod mat åt vi =) och sen åkte vi tillbaka upp till dem och käkade lite tårta som jag tagit med! Tog halva tårtan till min mamma och halva till "svärmor" =)
Den var en riktigt bra och vaaarm dag =) Varmaste dagen på året hittils faktiskt! Men man ska inte klaga =)!

Senare på söndagskvällen tog jag en rätt fin bild på molnen på himlen =) Det var rosa och fina så jag blev tvungen att fota! Dock tog jag kortet genom köksfönstret, utan bra ljus, så tyvärr blev det inte så bra som det skulle kunnat bli =)! Men men, tycker ändå det var vackert =)



Måste bara säga att jag idag har varit hos tandläkaren, och det gick bra =) *lycklig*! Har inte lagat så många hål hittils i mitt liv, men har däremot många småå småå början till hål! Men han sa att det inte var någon förändring från förra gången åsså fick jag veta att jag var väldigt bra på att borsta tänderna=) Så jag känner mig riktigt nöjd! Det kostar ju trots allt skjortan att laga m.m!

Nu blev detta ett riktigt långt inlägg känner jag!
Tror jag har sagt 1000 ggr att jag ska försöka uppdatera oftare och göra kortare inlägg,
men tiden har liksom inte funnits för det =) Men jag lever och har det gott =)

Det är sista veckan på ledigheten för mig, sen är det jobb 100% hela sommaren som gäller!
Ska ev. dit i veckan också och "pre-inskolas" vi får se =)

Ha de gott alla =)
Kramis!

RSS 2.0